Канада та Японія заявили про невизнання результатів “референдуму” в Криму

17 Березня 2014, 08:25

Канадський прем’єр наголосив, що разом з партнерами з «Групи семи» Канада працює над пошуком шляхів деескалації кризи, що склалася в Україні після російського вторгнення на частину її території, зокрема – над координацією запровадження додаткових санкцій щодо тих осіб, які до цього вторгнення причетні.

«Нерозсудливі, односторонні дії Путіна спричинять лише подальшу економічну і політичну ізоляцію Росії в очах міжнародної спільноти», – зазначив Гарпер.

Також про невизнання результатів кримського «референдуму» Японією заявив у Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Есіхіде Суга.

«Референдум» суперечить конституції України, він не має юридичної сили. Наша країна його результати не визнає», – підкреслив Суга.

Він закликав в поважати суверенітет і територіальну цілісність України.

Водночас, міністр закордонних справ Японії Фуміо Кисида заявив, що Токіо має намір ретельно стежити за діями Росії після референдуму.

«Японія закликатиме Росію не приєднувати Крим. Потрібно ретельно стежити за тим , як будуть тепер вести себе Росія та інші зацікавлені країни», – наголосив Кисида, і додав, – «Японія реагуватиме відповідним чином, враховуючи що ведуться в Європейському союзі дискусії, дії Росії, події на Україні».

Як повідомлялось, раніше про невизнання результатів «референдуму» в Криму також заявили ЄС, США та Туреччина.

Нагадаємо, у Криму 16 березня відбувся так званий "референдум" щодо статусу АРК.

Згідно із оприлюдненими даними Республіканського інституту політичних та соціологічних досліджень, у Криму 93% учасників "референдуму" проголосували за приєднання АРК до Російської Федерації. Комісія з проведення референдуму відзвітувала, що явка людей під час "плебісциту" перевищила 80%.

У Росії вважають, що голосування у Криму відповідає нормам міжнародного права.

За даними прес-служби УДАР, у Криму скриньки для голосування носили по квартирах, змушуючи людей брати участь у "референдумі".

На думку голова Комітету виборців України Олександра Черненка, високу явку на "референдумі" у Криму забезпечили махінації зі списками.

Читайте також: Великобританія, Франція та Італія відмовляються визнавати "референдум" у Криму і обіцяють РФ санкції