На львівській радіостанції через масові звільнення страйкують журналісти

27 Вересня 2013, 13:10

Журналіст розповіла, що ситуація на радіо була напружена впродовж кількох місяців, відколи керівником суспільно-інформаційних програм  стала представник власника радіостанції Оксана Колодрубець.

Мартинюк вказала, що коли керівництво  без попередження звільнило одну з журналісток, колектив оголосив страйк – після чого всі його учасники були звільнені.

«Служба інформації  у середу ввечері прийняла рішення не виходити у четвер з новинами в ефір. Це був фактично страйк. Таким чином ми вирішили захистити права на працю нашої працівниці Ірини Сало, яку усунули від роботи без жодних пояснень. Відтак наше колективне рішення вилилось у протест. Після цього керівництво радіо нам звеліло написати заяви на звільнення і на сьогодні з нами вже розрахувались, подякували за роботу, віддали трудові книжки», – розповіла Мартинюк.

Вона вказала, що крім неї звільнені ще троє працівники: Вікторія Прихід,  Святослав Драбчук та Дмитро Кумар.

27 вересня колектив радіо «Львівська Хвиля» підписав звернення до керівництва радіостанції із проханням розібратися в ситуації і повернути для колективу можливість і далі працювати в комфортних психоемоційних умовах, а також знову прийняти на роботу звільнених журналістів.  

Журналісти вимагають від керівництва до 1 жовтня відреагувати на це звернення. Якщо до цього часу керівництво не поверне на робочі місця звільнених працівників, то решта колективу має намір піти з радіо.

У п’ятницю  на радіо вийшов у прямому ефірі   випуск новин о 8-й ранку, який повторюють протягом дня в записі.

Згідно з інформацією ЗМІ, власником ТРК «Львівська хвиля» є Мирослав Хом’як, який 2013 року  призначений  директором Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Нагадаємо, на початку року колектив інформагенції  УНІАН звернувся до міжнародних і європейських організацій з приводу конфліктної ситуації в інформагенції, яку спричинили поява  фальшивих інтерв’ю.  Коллектив також  звернувся до акціонерів, вказавши, що поява фальшивих новин стала логічним результатом і прямим наслідком діяльності призначеного рік тому нового менеджменту агентства, та вимагає їх звільнення. 

Згодом працівників сайту УНІАН  заявили про переслідування за виступи проти цензури та критику керівництва агенції.