У Львові на Марсовому полі міліція заборонила розгортати червоний прапор

9 Травня 2013, 11:55

Перший секретар львівського обласного комітету Прогресивної соціалістичної партії Олександр Покровський вийшов у центр Марсового поля, де розгорнув червоний прапор.

До нього підійшли співробітники міліції, які стали просити згорнути прапор. Він не слухав їх і продовжував рух з розгорнутим прапором.

Приблизно через 100 метрів міліціонери змусили його згорнути прапор.

Покровський заявив, що вимога незаконна, але виконав його.

У той же час депутати від партії «Всеукраїнське об'єднання« Свобода »біля входу на Марсове поле і Пагорб слави роздавали листівки, на яких зображена фігура людини, що викидає червоний прапор і георгіївську стрічку в сміттєвий бак.

Як повідомлялося, Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону проведення ветеранським організаціям і політичним силам 9 травня у Львові мітингів та інших масових заходів.

Львівська міська рада 8 травня скерувала позовну заяву до окружного адміністративного суду з вимогою заборонити проведення акцій 9 травня у Львові окрім тих, що передбачені як офіційні заходи.

Нагадаємо, Львівський окружний адміністративний  7 травня призупинив дію ухвали Львівської міської ради  «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста Львова». 

25 квітня Львівська міська рада ухвалила рішення про оголошення 8-9 травня у місті Львові Днями скорботи за загиблими у Другій Світовій війні та жертвами тоталітарних режимів. Також депутати прийняли ухвалу, якою заборонили використання 8-9 травня окупаційної символіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки на території Львова. 

Також  26 квітня Львівська обласна рада прийняла рішення про вшанування пам’яті українців, полеглих у роки Другої світової війни, у якому звертається до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських організацій, правоохоронних і силових структур області про недопустимість використання 8 та 9 травня, під час відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни, радянсько-комуністичної чи нацистської символіки.