Тимошенко стверджує, що всі свідки, крім людини Бойка, підтвердили її слова

28 Липня 2011, 21:04

Про це Тимошенко сказала журналістам після судового засідання.

«Допит сьогоднішніх свідків підтвердив дуже багато речей. Зокрема останній свідок пан Марчук, який очолював «Укртрансгаз» сказав головне, що збитків в 2009 році «Укртрансгаз» не мав. І друге, що він сказав – якби в ту кризу повністю і цілком забезпечували газом країну, як це передбачено документацією, то ми б не протрималися навіть одну добу», – сказала вона.

Крім того, додала Тимошенко, всі свідки підтвердили, що ціна на газ у 2009 році після підписання контрактів була 232 долари за тисячу кубометрів, і всі підтвердили, що ця ціна на той момент була вигідна.

Тимошенко подякувала екс-заступнику генерального прокурора Тетяні Корняковій, яка чітко підтвердила, що всі підписані Тимошенко директиви підписані законно.

«Тільки один свідок із семи, який дав явно неправдиві покази і підтверджував всі обвинувачення, і цей свідок пан Бородін, який підписав довідку про аналіз фінансово-господарської діяльності НАК «Нафтогазу» за три роки», – сказала вона.

За її словами, це було єдине свідчення проти неї.

Тимошенко наголосила, що її слова підтверджують повідомлення електронних засобів масової інформації, представники яких сьогодні брали участь в судовому засіданні.

«Я думаю, що для представників ЗМІ виступ перед пресою прокурора і був тестом на правдивість прокурорів, які працюють в процесі (йдеться про коментар прокурора Лілії Фролової журналістам)», – сказала вона.

При цьому Тимошенко додала, що всі журналісти «бачили, що всі свідки, крім представника РосУкрЕнерго, підтверджували мої покази і мої твердження».

Нагадаємо, прокурор Лілія Фролова після судового засідання заявила, що покази свідків у справі Тимошенко підтверджують її вину. Згодом про це офіційно заявила прес-служба Генпрокуратури.