Fitch погіршило рейтинги 15 російських банків

24 Березня 2014, 20:46

"Рейтинговий результат слідує за погіршенням прогнозу по довгостроковому рейтингу дефолту емітента РФ "ВВВ" до негативного зі стабільного 21 березня", – наголошується в прес-релізі.

Коментуючи своє рішення, агентство відзначає, що погіршення прогнозу по рейтингах держкорпорації "Зовнішекономбанк", Россельхозбанка, Газпромбанку і "Росагролізінга" відображає можливе послаблення спроможності держави надавати підтримку в разі потреби.

Що стосується Сбєрбанку та "Національного клірингового центру" , то в їхньому випадку додається ризик зниження рейтингів фінансової стійкості через погіршення операційного середовища в Росії.

Прогнози по рейтингах "дочок" низки найбільших міжнародних банківських груп серед яких Райффайзенбанк, Сітібанк, Нордеа банк , Росбанк і інші організації, погіршені у зв'язку з можливим пониженням стелі по рейтингах РФ, що знаходиться на рівні "ВВВ +".

"Підтвердження рейтингів банків за національною шкалою означає  що кредитоспроможність організацій в порівнянні з конкурентами в РФ істотно не змінилася в результаті погіршення прогнозу по суверенному рейтингу" , – відзначає Fitch.

Нагадаємо, раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch погіршило прогноз довгострокового рейтингу дефолту емітента Росії, який зараз перебуває на рівні ВВВ, до негативного зі стабільного.

Як відомо, Рада з питань закордонних справ Європейського союзу затвердила санкції у вигляді заборони на в'їзд і заморожування активів 21 чиновника Росії та України. Канада, Японія та Австралія також ввели санкції проти Росії.

Згодом стало відомо, що ЄС розширив коло осіб, щодо яких можуть застосовуватися санкції, на 12 людей.

Позначки: