У Львові студенти оголосили акцію громадянської непокори

22 Листопада 2013, 10:06

Таке рішення вони ухвалили 21 листопада на акції протесту проти відмови влади підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Окрім цього, активісти закликають прийти сьогодні о 19:00 до пам'ятника Тарасові Шевченку на акцію протесту.

«Хто має можливість просимо взяти теплі речі, каремати, продукти. Влада боїться своїх громадян! Сьогодні потрібна максимальна мобілізація – чим більше людей прийде, тим більше шансів, що нашу позицію почують», – зазначено в повідомленні активістів.

Нагадаємо, 21 листопада своїм розпорядженням уряд призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція вимагає від президента Віктора Януковича та прем’єр-міністра Миколи Азарова прибути до парламенту у зв’язку з цим рішенням.

Екс-президент Польщі, член місії Європарламенту Александр Кваснєвський вже заявив, що угоду про асоціацію України з ЄС не підпишуть в листопаді у Вільнюсі на саміті Східного партнерства".

Згодом прес-служба Партії регіонів поширила заяву, в якій звернулася до Януковича із проханням відкласти підписання угоди асоціацію.

Ввечері ж у Києві на Майдані Незалежності почали збиратися незадоволені рішенням уряду. Станом на 00:25 на площі зібралися приблизно 1000 небайдужих.

Подібні акції меншого масштабу почалися і в регіонах України.

Між тим, юристи подали позов до суду на рішення Кабінету міністрів.