2013: рік у протестах

30 Грудня 2013, 14:13
  1. Індійські жінки моляться за жертву групового згвалтування у Нью-Делі коло меморіалу Махатми Ганді, 2 січня 2013 року. Групові зґвалтування є масовою проблемою в Індії, тому цей випадок став каталізатором до масових протестів по всій країні.
  2. Протестувальники у Тунісі оточили швидку, яка перевозила тіло Шокрі Белаїда, генерального секретаря туніської світської партії "Демократичні патріоти", якого було вбито на початку дня 6-го лютого 2013 року у Тунісі. У 2013 році протести відновилися у Тунісі з новою силою, а смерть Белаїда була одним із чинників до активності протестів в країні.
  3. Спецпризначенець намагається затримати студента-протестувальника під час заворушень на мітингу з вимогою до уряду Чилі реформувати систему освіти в Сантьяго, 8 травня 2013. Цьогорічні мітинги у Чилі збирали близько100 тис. учасників.
  4. Протести, що почалися як мирний спротив вирубці парку Ґезі у травні 2013 року тривають у Туреччині і досі. На фото: Демонстрант, що постраждав від атаки сльозогінним газом, випущеним турецькою поліцією під час акції протесту в стамбульському районі Бешикташ,Туреччина, 1 червня 2013 року.
  5. Більше мільйона людей взяли участь у акціях протесту в 100 містах по всій Бразилії у червні 2013 року. На фото: демонстранти протестують проти уряду навпроти будівлі Національного Конгресу у Бразиліа, червень, 2013 року.
  6. Єгиптянка намагається зупинити військовий бульдозер, щоб він не зачепив пораненого юнака, якого поранено в ході зіткнень, що спалахнули, коли єгипетські сили безпеки вирішили розігнати прихильників поваленого єгипетського президента Мохаммеда Мурсі у величезному протестному таборі біля мечеті Раба аль-Адавія на сході Каїру, 14 серпня, 2013.
  7. Десятки тисяч громадян протестували у столиці Південній Кореї Сеулі після того, як було викрито виборчі махінації під час президентських виборів у грудні, 2012 та проти обмеження прав трудових союзів (у 2013-му тут тривав найдовший в історії країни страйк залізничників). Фото: протест у Сеулі, грудень 2013.
  8. Наприкінці 2013-го, після трьох років спокою відновилися протести у Таїланді. Представники середнього класу, або рух "жовті сорочки" пройшлися своєю столицею Бангкоком, щоб висловити свою відразу до прем'єр-міністра Йінглак Чинавати та її брата Таксина, який перебуває у вигнанні. На фото: протестувальники передають троянди через колючий дріт охоронцям Міністерства оборони. Бангкок, 28 листопада.
  9. Хлопчик стоїть між прихильниками пакистанської релігійної партії Джамаат-і-Ісламі та прихильниками політичної партії колишньої зірки крикету Імрана Хана Тегрік-і-Інсаф під час їхньої вечірньої молитви на акції протесту проти обозів НАТО та ударів безпілотними літаками США в Карачі, 24 листопада 2013
  10. У протестах, що тривають по всій Україні беруть участь мільйони українців, а на недільні протести на Євромайдані у Києві збиралося близько мільйона протестувальників
  11. Активісти партії Джамаат-і-Ісламі та її студентської крила Ісламі Чгатра Шібір підпалили чотири приватних автомобілі і п'ять мотоциклів в тому числі два, що належали співробітникам поліції в Дацці, Бангладеш, 13 грудня 2013