У Сумах суд заборонив зносити пам’ятники Лєніну

5 Червня 2013, 12:10

«Закон восторжествував. Я впевнена, що ми доб'ємося повного скасування цих ганебних рішень », – заявила Дейниченко.

За її словами, адміністративний позов про незаконність 2 рішень Сумської міськради про демонтаж пам'ятників Лєніну 31 травня подав перший секретар міськкому КПУ Володимир Салобаев.

Комуністи вважають, що міськрада не мав права приймати подібні рішення, оскільки вони знаходяться поза його компетенцією.

Суддя Зарічного районного суду Галина Шелехова 4 червня винесла постанову, якою до завершення розгляду позову по суті управлінню капітального будівництва та реконструкції міськради заборонили демонтаж пам'ятників.

Нагадаємо, Сумська міськрада на сесії 29 травня вирішила знести 2 пам'ятника Лєніну в Сумах. Зокрема, міськрада проголосувала за демонтаж бюста Лєніну, розташованого на вул. Миру, 28 навпроти палацу культури «Хімік» і передачу його на відповідальне зберігання міськкому КПУ.

Другим рішенням міськрада проголосувала за передачу пам'ятника Лєніну, який знаходиться в в урочищі Дуровщіна, на баланс управління капітального будівництва і дорожнього господарства.

Управлінню доручено провести демонтаж, переробку пам'ятника Лєніну і виготовлення нового пам'ятника засновнику Сум Герасиму Кондратьєву.