У Кличка не бачать підстав для покарання депутатів, що не голосували за відставку Азарова

14 Травня 2013, 16:42

«Дисциплінарне попередження має бути там, де порушена дисципліна. У нас з дисципліною все нормально. І про це свідчить наше одностайне голосування», – заявила народний депутат Ірина Геращенко.

Підстав для проведення «виховної роботи» усередині фракції не бачить і народний депутат Павло Розенко.

«Позиція уряду стосовно відставки уряду Азарова єдина, і жоден представник нашої команди не висловлював іншу. Щодо внутрішньої ситуації у «Батьківщині», то, очевидно, вона є важкою, але думаю, що кожна фракція сама розбереться зі своїми внутрішніми питаннями», – зазначив Розенко.

Геращенко нагадала, що депутати фракції були відсутніми через об’єктивні причини.

«Хтось був у відрядженні, хтось на лікарняному, чи з інших поважних причин. Хіба людині, яка лежить у лікарні, можна робити попередження на кшталт «не хворій, будь ласка»? До того ж, є відрядження, які неможливо скасувати», – вважає Геращенко. – Але це не означає, що уряд Азарова прийшов назавжди – рано чи пізно ми його у відставку відправимо».

Розенко підкреслив, що навіть за відсутності депутатів, ніхто з фракції УДАР не буде порушувати персональне голосування й користуватись чужими картками. 

Як повідомлялось, лідер партії УДАР Віталій Кличко просив не політизувати відсутність його у залі при голосуванні за відставку прем’єра Миколи Азарова наприкінці квітня.

Нагадаємо, 19 квітня, під час голосування за відставку Кабінету міністрів, були відсутні 14 депутатів з опозиційних фракцій. Зокрема з фракції  УДАР під час голосування були відсутні сім народних депутатів.

У «Батьківщині» обмежилися винесенням попередження депутатам, які не голосували за відставку уряду.

На думку політолога, аби не допускати розповсюдження «хвороби» систематичного порушення фракційної дисципліни, депутатів-порушників варто виключати із фракції.