Азаров зрозумів, що лікується неефективними таблетками

5 Березня 2013, 13:34

Азаров зауважив, що наразі спеціалісти розповідають про те, що українці купують препарати на 1,5-2 млрд грн, які взагалі не використовуються в країнах Європи.

"Їх ефективність не доведена. Більше того, коли я почав цікавитись, що це за препарати, то дізнався, що це ті самі препарати, які я особисто вживаю. Наприклад, мілдронад, предуктал, тощо. Напевно я не самий не цивілізований споживач ліків, якщо я їх вживаю, то що говорити про просту людину?", – сказав Азаров.

Він також висловив думку, що в Україні є більш ефективні препарати і зазначив, що не вживатиме неефективні ліки.

Як повідомлялось, Міністерство охорони здоров'я повідомляло, що станом на вечір 4 березня подано 130 заяв та вже прийнято рішення про видачу 129 ліцензій на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів.

Нагадаємо, з 1 березня по 1 грудня 2013 року в Україні діє заявний принцип для отримання документів на право ввезення імпортних препаратів в Україну.

Експерти стверджують, що нові ліцензійні умови імпорту медичних препаратів зможуть виконати далеко не всі компанії-імпортери, а тому деякі фармацевтичні компанії укладатимуть фіктивні договори, а деякі – відмовляться від поставок ліків в Україну.

Позначки: