У США Обаму визнали переможцем других передвиборчих дебатів

17 Жовтня 2012, 08:40

У ході дебатів обговорювалися питання внутрішньої і зовнішньої політики CША.

Зокрема, Ромны звинуватив Обаму і його команду в актуальних економічних і соціальних проблемах.

"У нас на сьогоднішній день працюють менше людей, ніж це було, коли президент прийшов до влади Ми не досягли прогресу, який повинні забезпечити, щоб знову дати людям роботу», – заявив Ромні.

За його словами, найважча ситуація склалася для випускників коледжів: половина випускникыв, які закінчили навчальні заклади в цьому році, залишаються без роботи. Після цього республіканець заявив, що американська влада повинна ввести систему перевірки легальності статусу перебування в країні всіх, хто влаштовується на роботу. За словами Ромні, США не повинні дозволяти нелегальним мігрантам позбавляти робочих місць тих, хто перебуває в Сполучених Штатах на законних підставах.

Обама в боргу не залишився і розкритикував економічну програму Ромні, заявивши, що його план із п'яти пунктів насправді включає лише одну пропозицію: люди зверху повинні грати за іншими правилами, ніж люди знизу.

"Такою була його філософія в приватному секторі, така була його філософія як губернатора, така його філософія як кандидата в президенти", – сказав Обама.

Під час дебатів між "другими номерами", – кандидатами на пост віце-президентів США – республіканець Пол Райан звинуватив Обаму в загибелі американського посла в Бенгазі.

Американський лідер взяв на себе відповідальність за загибель чотирьох працівників Держдепартаменту в Лівії. Раніше відповідальність за інцидент взяла на себе держсекретар США Гілларі Клінтон, але Обама наголосив: "Вона працює на мене. Я – президент і завжди несу відповідальність».

За підсумками дискусії виявилося, що 46% глядачів віддали перевагу Обамі. 39% – Ромні, Водночас більшість громадян визнали економічний план Ромні більш прийнятним для США. Похибка при опитуванні склала близько 5%.

Як повідомлялось, на попередніх дебатах, завдяки своєму успішному виступу (і не дуже переконливого виступу Обами) Мітт Ромні скоротив до мінімуму відрив від президента, а за деякими опитуваннями – навіть вирвався вперед.

Нагадаємо, на час проведення президентської кампанії США заморозили вирішення гострих міжнародних питань.

Вибори президента відбудуться в США 6 листопада.