Інспектори відмовилися вводити Андріївський узвіз в експлуатацію

7 Червня 2012, 15:20

Інспекція наклала штрафні санкції на генерального підрядника і фахівця з технічного нагляду.

Основні претензії інспекції стосуються якості проведених робіт, зокрема, відсутності в конструкції мостіння вертикальної та горизонтальної гідроізоляції стін існуючих будівель і двох шарів глиняного замку, відсутність основи для укладання бруківки з армованого бетону.

Крім того, під час перевірки зафіксовано виконання будівельних робіт фасадів будівель на 80%, мостіння -на 75%, тротуарів -на 90%, мереж -на 70%.

Також не вирішено питання безперешкодного доступу маломобільних груп населення та установлення цоколів на будинках у зв'язку з пониженням тротуарів на один метр.

Генеральному підряднику будівництва направлено розпорядження з вимогами усунути виявлені недоліки та накладено штрафні санкції у розмірі 49 тис. грн.

Зазначимо, що Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Києві провела перевірку розв'язки біля мосту Патона і теж виявила низку порушень.

Зокрема, виявлені роботи, які не відповідають проектній документації, а саме: ширина проїзду на бульварі Дружби Народів складає 7 метрів замість запроектованих 6-ти; побудований 2-смуговий проїзд, а не пішохідний перехід, як зазначено в проекті; технологічні проходи побудовані з відхиленнями від документації. Також виявлені порушення у проектній документації.

На проектувальника і генпідрядника також накладено штрафи.

Нагадаємо, у Києві 3 червня після реконструкції відкрили Андріївський узвіз, яка тривала з вересня 2011 року.

Раніше голова КМДА Олександр Попов заявляв, що на проведення реконструкції узвозу, зокрема, заміну бруківки, ремонт фасадів, а також устаткування інженерних мереж витрачено 45 млн грн.