«Регіонал» відчув «подвійні стандарти» у словах президента Польщі про підтримку Євро-2012

3 Травня 2012, 13:38

«На сьогоднішній день немає ніякого бойкоту Євро-2012. Є заяви окремих політиків з країн Євросоюзу про те, що вони не збираються їхати на Євро в Україна. Це їх особисте рішення », – зазначив політик.

Кожара також нагадав, що УЄФА вже зробив кілька заяв про те, що Україна готова до чемпіонату з футболу. А також про те, що УЄФА не буде займатися політичними чварами, які сьогодні відбуваються в ЄС.

«До речі, сьогодні вийшла заява президента Польщі Комаровського, якій дав чітко зрозуміти, що тиск з приводу Євро-2012 на Україна – це не тільки питання нашої країни, але і питання Польщі в тому числі. Більш того, Комаровський нагадав, що в Європейському Союзі були випадки, коли вищі посадові особи держав притягувалися до кримінальної відповідальності, але ЄС при цьому не давав жодних коментарів. Президент Польщі чітко дав зрозуміти, що стосовно України використовуються подвійні стандарти», – резюмував Кожара.

Як повідомлялося, МЗС Польщі закликали європейських політиків не бойкотувати Євро-2012. А колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що бойкот європейськими політиками матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в Україні завдасть більше шкоди, ніж допоможе ув'язненій Тимошенко, звільнення якої добиваються європейські політики з серпня минулого року.

Водночас, лідер опозиційної польської партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський закликав бойкотувати Євро-2012 в Україні через ситуацію з Юлією Тимошенко.

Нагадаємо, низка європейських політиків, насамперед з Німеччини та Італії, закликали до бойкоту матчів Євро-2012 в Україні після того, як Тимошенко заявила минулого тижня про її побиття працівниками виправної колонії та оголосила голодування

Позначки: