Польська опозиція закликає позбавити Україну права проведення Євро-2012

3 Травня 2012, 13:08

"У зв’язку з політичними подіями в Україні та ситуацією з ув`язненою лідером опозиції Юлією Тимошенко "Право та справедливість" закликає до бойкоту матчів Чемпіонату Європи з футболу, які відбудуться в Україні, та подальшого тиску на українську владу", – йдеться у документі.

Качинський, який очолює другу за кількістю депутатів у польському Сеймі партію, закликає до рішучої реакції польських та європейських політиків на те, що відбувається з Тимошенко.

"У цьому контексті тішать декларації бойкоту Євро-2012 в Україні, котрі складають деякі європейські уряди", – зауважив він.

На думку Качинського, польський уряд "повинен також погрожувати бойкотом української частини чемпіонату".

Крім цього, Качинський висловив думку про необхідність підготовки сценарію, аби забрати право проведення Євро-2012 в України і перенести матчі в іншу державу.

"Європа мусить дати чіткий сигнал у питанні радикального порушення прав людини в Україні. Лише рішуча позиція може змусити уряд в Києві змінити політику", – заявив Качинський.

Як повідомлялося, МЗС Польщі закликали європейських політиків не бойкотувати Євро-2012. А колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що бойкот європейськими політиками матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в Україні завдасть більше шкоди, ніж допоможе ув'язненій Тимошенко, звільнення якої добиваються європейські політики з серпня минулого року.

Нагадаємо, низка європейських політиків, насамперед з Німеччини та Італії, закликали до бойкоту матчів Євро-2012 в Україні після того, як Тимошенко заявила минулого тижня про її побиття працівниками виправної колонії та оголосила голодування

Позначки: