Експерт: Арбузов має більші шанси на прем’єрство, ніж Хорошковський

26 Лютого 2012, 14:32

«Хорошковський не стане прем’єром, я вам гарантую. Набагато більші шанси обійняти цю посаду у Сергія Арбузова (Глави Нацбанку – ред.). Порошенко також цілком може розглядатися на посаду прем’єр-міністра тому, що він дуже сильний, харизматичний, з ним можна працювати», – вважає Березовець.

На його думку, в Партії регіонів поки не визначилися також із тим, хто може очолити її список на парламентських виборах, які відбудуться восени цього року.

«Азаров першим номером не піде. Якщо знайти харизматичну людину на посаду прем’єра і розкручувати її до виборів, тоді логічно поміняти зараз Азарова на когось іншого. Порошенко першим номером Партії регіонів також не піде. Хорошковський так само до Партії регіонів вступати не буде, його там ніхто не сприйме. Арбузов ніби підходить. Тільки питання в тому, чи хоче цього сам Арбузов. Я так не думаю. Насправді вибору немає», – сказав Березовець.

Нагадаємо, на думку Тараса Березовця, Порошенко погодиться лише на посаду віце-прем'єра – міністра фінансів, якщо таку йому запропонують.

Як повідомлялося раніше, президент Віктор Янукович розглядає 3 кандидатури на посаду міністра фінансів.

23 лютого стало відомо, що кандидатура Петра Порошенка розглядається на пост міністра економічного розвитку і торгівлі. За словами Януковича, він  мав коротку бесіду з Порошенком, під час якої той стисло виклав своє бачення організації роботи Міністерства економіки та очікує від Порошенка письмового викладу його плану дій.