Ірак повністю розрахувався з Україною за бронетехніку

8 Серпня 2011, 14:02

«Контракт між Україною та Іраком на постачання бронетехніки виконується в цілому згідно з графіком. Українські виробники, зокрема, Харківське конструкторське бюро машинобудування им.Морозова, а також ГП «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «Прогресс» отримали платежі за вироблену техніку в повному обсязі», – говориться в заяві прес-секретаря генерального директора ГК «Укроборонпром» Юлії Стрижкіної.

За її словами, поширена низкою ЗМІ інформація про нібито відмову іракської сторони у видачі в'їзної візи в Ірак генеральному директорові ГК «Укроборонпром» Дмитру Саламатіну не відповідає дійсності.

«Діюча віза Республіки Ірак стоїть в закордонному паспорті Д. Саламатіна», – заявила Стрижкіна.

У липні, в Харківській ОДА заявляли про затримку іракською стороною платежів за поставлену у рамках контракту техніку. Як повідомили Тижню в Укрспецекспорті, розрахунки за поставку війської техніки здійснюються згідно з умовами контракту.

Пізніше з’явилась інформація, що Ірак застосував до України фінансові санкції за зрив встановлених в двосторонньому порядку строків поставок української зброї в обсязі $3 млн.

Нагадаємо, у січні цього року повідомлялось, що перша поставка в Ірак бронетранспортерів БТ 4Е була зірвана. Поставку БТРів перенесли на кінець лютого цього року, а потім на квітень.

У 2009 році Україна підписала з Іраком контракт, згідно з яким має поставити до березня 2012 року 420 одиниць БРТ-4, а також літаки АН-32Б на загальну суму 556,5 млн доларів.

Позначки: