Греція та Македонія досягли домовленості щодо перейменування

12 Червня 2018, 23:01

Голова уряду Греції Алексіс Ціпрас та прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв домовилися про перейменування колишньої югославської республіки. Про це повідомляє грецьке видання ekathimerini з посиланням на заяву прем’єр-міністра Греції Алексіса Ципраса у вівторок, 12 червня. 

 

Відповідно до домовленостей, країна буде перейменована на Республіку Північну Македонію. 

 

 

«У нас є хороша угода, яка охоплює всі передумови, встановлені грецькою стороною», — заявив прем’єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас грецькому президенту Прокопісу Павлопулусу під час зустрічі.

 

Нагадаємо, 27 лютого у столиці Македонії Скоп’є кілька тисяч людей вийшли на вулиці щоб висловити протест проти можливої зміни назви країни.  Протестувальники вимагали припинити переговори і вигукували "Хай живе Македонія" і тримали в руках македонський прапор.

 

Раніше повідомлялось, прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв повідомив, що за підсумками Балканського саміту обрали чотири варіанти назви країни. За його словами, це може бути Республіка Північна Македонія, Республіка Верхня Македонія, Республіка Вардарська Македонія та Республіка Македонія (Скоп'є)