ФСБ показала відео допиту викрадених українських прикордонників

13 Жовтня 2017, 07:51
Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ висунула звинувачення викрадених російськими силовиками українським прикордонникам Ігорю Дзюбаку та Богдану Марцоні, а також опублікувала відео допиту затриманих. Про це йдеться на сайті російського силового відомства.
 
“Затриманим 3 жовтня 2017 року за порушення кордону з Україною в Російську Федерацію військовослужбовцям Державної прикордонної служби України в рамках раніше порушеної кримінальної справи за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу Російської Федерації (Незаконне перетинання Державного кордону Російської Федерації) пред'явлено звинувачення”, – йдеться у повідомленні.
 
Відео без звуку, проте його супроводжує коментар про те, що затриманим уже висунули обвинувачення.

Нагадаємо, 3 жовтня під час патрулювання кордону з РФ зникли двоє прикордонників Сумського загону. Згодом РФ підтвердила, що затримала українських військових, і попросила у Держприкордонслужби документи для їх ідентифікації. 6 жовтня в прикордонній службі заявили, що російська сторона не пускає дипломатів до затриманих. Український консул намагався поспілкуватися з прикордонниками, але йому відмовили, бо нібито ще не встановили особи затриманих. Українська сторона звернулася по допомогу до ОБСЄ та уповноваженого з прав людини. 9 жовтня їх заарештували у Росії на два місяці.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що українських прикордонників захопили на нейтральній території, а це є не чим іншим, як актом тероризму, російська сторона має їх звільнити.