Іслямов сказав, коли активісти розпочнуть морську блокаду Криму

15 Грудня 2015, 18:24

Активісти мають намір почати блокаду Керченської протоки в кінці 2015 – на початку 2016 рр. Про це заявив координатор блокади Криму Ленур Іслямов.

«Деталі я не можу вам озвучувати, я просто хочу вам сказати, що ми до неї (морської блокади, – Ред.) готуємося всіма силами і засобами, які у нас є. Найближча перспектива це кінець цього року, початок наступного, ви про неї вже побачите в реальному вигляді, як вона буде відбуватися», – сказав він.

Нагадаємо, раніше координатор громадянської акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявив про початок «морської блокади Криму». «Морська блокада Криму вже почалася, тому що турки, коли збили цей літак, який потрапив на їх територію, вже здійснюють блокаду Босфору і Дарданелл. Залишається тільки Керченська протока, а ми вже нею займемося. Вже зайнялися», – сказав він. У свою чергу, окупаційна влада Криму пообіцяла не допустити блокади Керченської переправи.

Зазначимо, блокада Криму передбачає кілька етапів ізоляції – продовольчу, енергетичну та морську. Перший і другий етапи, за словами активістів, вже реалізовані. Далі буде слідувати третій етап – блокада Керченської переправи. Мета учасників акції – залишити Крим у повній ізоляції. За допомогою цих дій Меджліс твердо має намір повернути анексований Росією півострів.

Рекомендуємо до прочитання: Заради чого все це було?

Зазначимо, 8 грудня електропостачання Криму з території материкової частини України частково відновили.Як повідомлялося, 20 листопада на Херсонщині підірвали дві високовольтні опори подачі електроенергії в Крим. У ніч із 21 на 22 листопадаповторно підірвали пошкоджені електроопори, і Крим повністю відключили від постачання електроенергії з боку України. Нагадаємо, кримські татари і активісти 20 вересня розпочали акцію з "продовольчої блокади" Криму, яка полягала в недопущенні вантажного транспорту на півострів. Активісти оприлюднили свої вимоги до окупантів.

Наслідком продовольчої блокади Криму стало підвищення цін на деякі продукти харчування.