Через задимленість КМДА заборонила в’їзд у місто важким вантажівкам

3 Вересня 2015, 11:58

Важкому вантажному автотранспорту буде дозволений в'їзд на територію Києва не раніше 21.00 в четвер 3 вересня. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв.

"З Київською обласною владою скоординована робота, і фури зупиняються не тільки на в'їзді до Києва, але й на всіх КПП на території Київської області. Рух припинено до вечірнього часу, будемо дивитися по ситуації і вирішувати в'їзд сьогодні не раніше 21.00", – заявив Пантелєєв, виступаючи на засіданні Київради в четвер.

За його словами, у Київській області в останні кілька тижнів діють восьмій джерел займання торфовищ у Київській області в Іванківському, Києво-Святошинському, Вишгородському, Бородянському районах та біля Ірпеня.

"Ми дуже залежимо від напрямку вітру станом забруднення. Сьогодні до 4-х годин ранку ці показники були значно перевищені. По тривозі було піднято комісія з надзвичайних ситуацій, в 7:00 було проведено засідання, і були прийняті відповідні рішення", – повідомив Пантелєєв.

За його словами, з Київською обласною державною адміністрацією створена спільна комісія для координації зусиль з ліквідації пожежі, Київ готовий додатково надати паливно-мастильні матеріали для цих цілей.

В цілому, за словами заступника голови КМДА, ситуація в столиці на даний момент контрольована.

Як повідомлялося, у ніч на 3 вересня дим затягнув райони Києва, рятувальники просять зачинити вікна й не виходити на вулицю. Київська влада вирішила закрити школи. Згодом стало відомо, що причиною пожежі став підпал. крім того, санепідслужба зафіксувала велику кількість шкідливих речовин у повітрі Києва.  Кличко дав розпорядження санітарно-епідеміологічній, медичній та службі з надзвичайних ситуацій перейти на надзвичайний режим роботи.