Депутати “Батьківщини” влаштували Гриценку “бойкот”

13 Січня 2014, 20:52

"Народні депутати від "Батьківщина" відмовилися проводити фракцію у присутності Анатолія Гриценка і зажадали, аби він покинув засідання. Проти цього рішення не висловився жоден депутат!", – йдеться в заяві "Батьківщини".

"Присутні обурилися критичними висловлюваннями Гриценка на адресу Майдану та нарікали на його стійку нездатність до командної роботи та участь в інформаційних війнах проти власної фракції", – сказано в повідомленні.

Сам Гриценко на своїй сторінці у Facebook написав: "Сьогодні фракція "Батьківщина" реалізувала давню мрію Яценюка і прийняла рішення – проводити засідання фракції без моєї участі".

Нагадаємо, це вже не перший конфлікт "Батьківщини" та Гриценка.

Зокрема, раніше Гриценко висловлював сумніви, що лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк дотримається слова і піде 22 січня в кабінет президента Януковича, щоб прочитати йому текст закону про звільнення від покарання учасників протестів.

У квітні минулого року Гриценко допускав, що може вийти з фракції.

"Якщо вожді опозиції й надалі будуть лише імітувати боротьбу, приймати одноосібно (без обговорення з депутатами) рішення, наслідком яких є втрата довіри людей і маргіналізація опозиції, то з фракції можуть вийти й інші депутати, і я зокрема", – писав депутат.

Згодом, а саме 17 червня, фракція "Батьківщина" звернулася до Гриценка з вимогою скласти депутатський мандат. Як повідомили в партії, рішення було ухвалене після дискусії фракції навколо дій Анатолія Гриценка, «які суперечать угоді про непоборювання опозиційних політичних сил та які свідчать про його активну участь в інформаційній війні влади проти опозиції».

Гриценко у відповідь заявив, що складе мандат лише разом з Яценюком.