Комуністи запустили “плачевні” ролики з антирекламою ЄС

10 Вересня 2013, 18:09

Так, в одному із представлених відео іноземець пояснює англійською, що для отримання добре оплачуваної роботи у Європі освіта повинна відповідати європейським стандартам і людина повинна вільно володіти англійською, інакше вона працюватиме на некваліфікованій та низькооплачуваній роботі. На противагу цьому стверджується, що з Митним союзом "ми говоримо однією мовою (російською – ред..)".

В іншому відео взаємини України та ЄС порівнюють із "поганою грою" дівчинки й хлопчика.

"Вступ у Євросоюз – це погана гра. Це розуміють навіть діти" – запевняють у ролику.

 

Ще в одному мультиплікаційному ролику цар, схожий на президента Віктора Януковича, намагається видати доньку Україну за двох одразу – за Євросоюз і за Митний союз, один із яких забезпечить демократію, а інший – газ.

У тому кліпі намагаються переконати, що в європейських сусідів немає близьких стосунків із Україною і вона там буде чужа, а московський "наречений" – давно з нею дружить, захищає, ще й газ і бензин усім постачає.

На перші два ролики звернув увагу міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс. У своєму Твіттері він написав: "Варто подивитися, пропаганда проти ЄС в Україні… Плачевно, смішно, сумно…".

Як відомо, 8 вересня у Києві, попри заборону Окружного адміністративного суду, КПУ провела збори громадян щодо приєднання України до Євразійського економічного співтовариства. За результатами зібрання було ухвалене питання, яке КПУ планує винести на референдум: " Чи підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації?” із варіантами відповіді “так” чи “ні”.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю українським телеканалам президент Віктор Янукович заявив про обов'язкове проведення всеукраїнського референдуму в разі прийняття рішення про вступ до Європейського чи Митний Союз.