Симоненко обіцяє віддати до ЦВК документи щодо референдуму не пізніше середи

9 Вересня 2013, 22:24

"Завтра, я думаю, або, в крайньому випадку, в середу ми передамо документи на розгляд до ЦВК", – сказав він.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера зазначив, що ЦВК буде розглядати в комплексі ці документи, зокрема і ухвалу Окружного адмінсуду Києва про заборону на присутність на цих зборах представників ЦВК.

"Я думаю, мені було б недоречно говорити за всю ЦВК і розписуватися, як комісія кваліфікує цей захід – надійдуть документи, і я думаю, ми тоді дуже уважно розглянемо їх з точки зору відповідності Конституції, закону про всеукраїнський референдум, іншим законодавчим актам України, позиції Конституційного суду в багатьох рішеннях. Думаю, в тому числі предметом дослідження будуть ухвали Окружного адмінсуду Києва", – сказав він.

"Хочемо ми чи ні, але повинні все це в комплексі, досить детально дослідити", – додав заступник голови ЦВК.

Коментуючи присутність на зборах члена ЦВК Юрія Донченка, Магера підкреслив, що Донченко в інтерв'ю ЗМІ сам акцентував, що був там як громадянин України.

При цьому Магера підкреслив, що відповідно до закону про всеукраїнський референдум, член ЦВК повинен бути присутнім на зборах громадян з проведення всеукраїнського референдуму, щоб засвідчити факт проведення таких зборів.

За його словами, вперше в законі чітко виписані функції членів ЦВК, оскільки раніше передбачалося, що вони лише повинні були бути присутніми на таких зборах.

Як відомо, 8 вересня у Києві, попри заборону Окружного адміністративного суду, КПУ провела збори громадян щодо приєднання України до Євразійського економічного співтовариства. За результатами зібрання було ухвалене питання, яке КПУ планує винести на референдум: " Чи підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації?” із варіантами відповіді “так” чи “ні”.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю українським телеканалам президент Віктор Янукович заявив про обов'язкове проведення всеукраїнського референдуму в разі прийняття рішення про вступ до Європейського чи Митний Союз.

Позначки: