У ЦВК ще не знають, що робити з “комуністичним референдумом”

9 Вересня 2013, 10:35

Про це «Коммерсант-Украина» заявив член ЦВК Олександр Копиленко.

"Потрібно дивитися рішення суду і тільки після цього що-небудь вирішувати. Поки важко сказати, чи можемо ми зареєструвати (ініціативну групу – Ред.), – заявив Копиленко.

Як відомо, 8 вересня у Києві, попри заборону Окружного адміністративного суду, КПУ провела збори громадян щодо приєднання України до Євразійського економічного співтовариства.

Державний виконавець, який прибув, щоб перешкодити проведенню заходу у зв'язку із забороною суду, не зміг потрапити на збори. Охорона та народні депутати від фракції КПУ вишикувалися в шеренгу, щоб не пустити його на стадіон.

Зробивши кілька спроб протиснутися між депутатами, державний виконавець був змушений відступити. "Сьогоднішнє зібрання є незаконним. Мене не пустили на стадіон, тому був складений акт про перешкоджання роботи виконавця. Рішення про притягнення до відповідальності ухвалюватимуть органи внутрішніх справ", – заявив він журналістам, підкресливши, що ЦВК не зможе зареєструвати ініціативну групу у зв'язку з незаконністю зборів.

Тим часом на заході комуністів також був присутній член ЦВК Юрій Донченко. Однак він запевнив журналістів, що прийшов на збори як фізична особа, а не представник комісії.