Британія заявляє про нові докази хімічної атаки в Сирії

5 Вересня 2013, 22:48

Політик вказав, що докази отримані під час дослідження зразків, взятих у столиці Сирії, в лабораторії Porton Down.

Кемерон підкреслив, що Великобританія очолить заклики до активніших дій щодо надання допомоги біженцям і наполягатиме на відновленні мирних переговорів.

В той же час 5 вересня учасники  саміту "Великої двадцятки" у Санкт-Петербурзі обговорили конфлікт у Сирії під час вечері.

Офіційно Сирії немає в порядку дводенного саміту, але до приїзду в Санкт-Петербург його учасники висловлювали намір детально обговорити сирійську кризу за рамками протокольних заходів. 

Як відомо, США заявили про факти, які свідчать про застосування хімічної зброї в околицях Дамаска, і надали Росії відповідні  докази.

"Ми направили до Росії людей, які надали докази, що стосуються останньої хімічної атаки. Але вони (російська сторона – ред.) віддали перевагу не повірити цьому або, принаймні, не визнавати це публічно", – сказав держсекретар США.

У Росії назвали докази про використання хімічної зброї в Сирії  непереконливими. Раніше російський президент Владімір Путін назвав «дурницею несусвітньою»  оприлюднену США інформацію про застосування урядовими військами Сирії хімічної зброї. За словами Путіна, це «провокація», оскільки, армія і так успішно вела бої з повстанцями у районі Дамаска.

В той же час французький прем'єр-міністр Жан-Марк Еро 2 вересня передав парламенту надані розвідкою країни докази застосування в Сирії хімічної зброї.

Читайте також: Поставити ультиматум і покарати Башара Асада за застосування хімічної зброї