Казахстан не обмежуватиме імпорт цукерок Roshen

23 Серпня 2013, 16:49

"Дослідження цукерок кондитерської корпорації Roshen завершилося (…). Досліджені зразки за показниками відповідають встановленим гігієнічним нормативам. Бензопірен не виявлений. У зв'язку з тим, що продукції, що не відповідає гігієнічним нормативам, не виявлено, підстави для введення заходів щодо обмеження ввезення продукції Roshen на територію Казахстану немає ", – уточнив Садвакасов.

Акредитованими лабораторіями досліджені 101 вид цукерок виробництва Roshen (Київська, Маріупольська, Вінницька (Україна), Ліпіцкая (Росія) кондитерські фабрики). Продукція досліджена на вміст важких металів (свинець, кадмій, ртуть), афлотоксину. Крім того, цукерки досліджені на утримання бензопірену.

Як повідомлялось, 23 серпня Держстандарт Білорусі повідомив, що здійснюватиме заходи з моніторингу кондитерської продукції української компанії Roshen до вересня.

Раніше Білорусь пояснила, що не заборонятиме реалізацію на своїй території продукції української кондитерської фабрики Roshen, але заборонила її транзит у Росію.

Нагадаємо, 29 липня російська санітарна служба ввела заборону на постачання до РФ продукції компанії Roshen через виявлені порушення після експертизи. Зокрема, у відомстві заявили, що у молочному шоколаді Roshen виявлено бензопірен.

Втім, кілька країн, які імпортують солодощі Roshen, після проведеної перевірки, заявили, що не мають претензій до продукції компанії, зокрема це раніше підтверджували у Казахстані, Таджикистані, Молдові, Таджикистані та Киргизстані.

Читайте також: Чотири країни фактично підтвердили, що якість українських цукерок визначають у "кремлівській лабораторії"

Позначки: