Опозиціонери погрожують Азарову новою відставкою

11 Червня 2013, 11:11

«У вересні місяці три опозиційні сили першим поданням внесуть подання про відставку уряду, який тероризує  країну вже три з половиною роки», – сказала Геращенко. 

Вона також запевнила, що УДАР зробить все, щоб змусити владу підписати Угоду про асоціацію з ЄС цьогоріч.

«Підписання угоди про Асоціацію – це буде виграш України. Кожен українець зможе отримати не лише відкриті кордони, не лише право на  соціальні стандарти Європейського Союзу,  а  наша країна стане в перспективі  частиною єдиної європейської сім'ї», – сказала народний депутат.

Як відомо, 19 квітня опозиціонери намагалися відправити уряд Азарова у відставку. Однак, Верховна Рада не змогла висловити недовіру Кабінету міністрів. «За» відставку проголосували 190 народних депутатів з 226 необхідних.

Під час голосування в залі Ради були відсутні 14 депутатів з опозиційних фракцій – по 7 з "Батьківщини" та УДАРу. Лідер партії УДАР Віталій Клико також був відсутній під час голосування.

13 травня під час засідання фракції "Батьківщина" депутатам, які не проголосували за відставку уряду, були винесені попередження. Крім того, 22 депутатам, які не голосували за декриміналізацію статей КПК, за якими засуджена Тимошенко, було оголошено персональне звернення.