Порошенко вірить, що вибори в Києві відбудуться цього року

4 Червня 2013, 07:13

"У 2013 вибори в Києві відбудуться", – заявив Порошенко, вказавши, що КС прийняв неконституційне рішення щодо виборів у столиці.

"У мотивуючій частині рішення Конституційного Суду, хоча були і окремі думки, термін повноважень становить п'ять років. Ні в одній країні світу ніхто не може продовжити повноваження депутатів", – сказав Порошенко.

Він додав, що такому рішенню КС немає жодного пояснення, і це становить "дуже небезпечний прецедент".

Порошенко також вказав, що опозиція в Києві матиме єдиного кандидата. «Якщо опозиція висуне мене кандидатом, я особисто несу відповідальність за результат, я забезпечу перемогу та зможу захисти результати виборів. Але якщо опозиція висуне будь кого іншого – гаряче підтримаю того кандидата, і тоді той, хто висунув, нестиме відповідальність за його перемогу»,   – додав Порошенко.

Нагадаємо, Конституційний суд прийняв рішення, згідно із яким вибори в Києві повинні проводитися одночасно з місцевими виборами у жовтні 2015 року.

Опозиція заявила про намір просити Венеціанську комісію оцінити правові аспекти рішення КС.

Водночас у ВР зареєстровали законопроект, яким пропонується провести вибори мера Києва та депутатів Київради 27 жовтня цього року.

2 червня завершився визначений Конституцією України термін повноважень Київської міської ради та мера столиці.

Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що у Києві не будуть проводитися вибори ні мера, ні депутатів міськради до 2015 року.