Чорновіл: Від великої тупості влада більше підіграє опозиції, ніж дискредитує її

28 Травня 2013, 14:00

«Хоча мітинг 18 травня був відверто провальним, де-факто влада умудрилася кілька разів зіграти на руку опозиції. В цілому не з великої любові, а з великої тупості влада більше підіграє опозиції, ніж дискредитує її», – наголошує Чорновіл.  

За його словами, кількість людей, які брали участь у мітинзі опозиції не могла перевищувати 7 тис.

«Так-от на Софіївській площі навіть теоретично більше 7 тис. людей вміститись не може, проте реально там було менше людей», – впевнений експерт.

На його думку, владі було достатньо нічого не робити, аби дискредитувати опозицію.

«Ніяких контрмітингів, ніяких дій, ніяких бандитів, БРДМів – просто зробити хорошу зйомку з дзвінниці Софіївського собору, чітко показавши реальну кількість людей на одному квадратному метрі», – вважає політолог.

Знімки з чітко розписаним планом потрібно було продемонструвати громадськості.

«Щоб усі їх бачили після заяви Яценюка про 50 тис. заявлених людей, – заявляє Чорновіл. – Також варто було зазначити, що у підсумку опозиція так і не змогла домовитись про спільного кандидата. Більшого удару з дескридитації опозиції нанести просто неможливо».

Проте влада вирішила «відійти від стратегій, а перти БРДМом, завдяки чому всі забули про достатні промахи опозиції й почали обговорювати тільки провладних бандитів». 

Як повідомлялось, біля будівлі Головного управління МВС у Києві на вулиці Володимирській невідомі молоді чоловіки спортивної статури побили журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента Влада Соделя. За словами Соделя, він і Сніцарчук знімали побиття молодчиками активістів ВО «Свобода».

18 травня під час мітингу опозиції лідери опозиційних партій Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок підписали декларацію про узгодження дій на всіх етапах боротьби з диктатурою, в тому числі і під час виборів президента. Також анонсували наступні мітинги.