Протест проти одностатевих шлюбів у Парижі завершився заворушеннями

26 Травня 2013, 22:28

Повідомляється, що по завершенні мітингу група з 200-300 осіб почала провокувати поліцію – молоді люди скандували образливі гасла, каміння і пляшки полетіли у бік спецназу, а також у бік журналістів, які висвітлювали акцію.

Щоб заспокоїти агресивно налаштованих людей і витіснити їх з площі поліція застосувала сльозогінний газ.

Як відомо, за безпекою заходу стежили приблизно 4,5 тисячі поліцейських. Цього разу поліція заздалегідь попереджала громадян про намір правої молоді влаштувати заворушення. За даними поліції, в акції взяли участь 150 тисяч осіб, згідно з даними організаторів – більше мільйона.

Нагадаємо, 23 квітня депутати нижньої палати парламенту Франції – Національних зборів – схвалили законопроект, який легалізує одностатеві шлюби і дає можливість таким подружжям усиновлювати дітей.

Водночас у країні відбулася низка акцій протесту. Зокрема у березні у Парижі відбулася акція супротивників ініціативи Олланда, яка зібрала кілька сотень тисяч демонстрантів.

Як відомо, 17 травня Конституційна рада Франції визнала, що закон про одностатеві шлюби не суперечить основному законодавству країни.

18 травня президент Франції Франсуа Олланд підписав закон про одностатеві шлюби.

Франція стала чотирнадцятою країною у світі (і восьмою у Європі), яка дозволила одностатеві шлюби.