Влада готує “засади” ДАІ на всіх дорогах України проти учасників акції опозиції в Києві

15 Травня 2013, 08:51

За його словами, з областей вже надходить цікава інформація щодо мітингу опозиції 18 травня у Києві.

«У напрямку Києва всі дороги і республіканські траси, з вечора 17 травня – будуть перекриті нарядами ДАІ. Кожна така "засада" реагуватиме на всі засоби пересування від маленького мікроавтобуса до туристичного великого автобуса. Працює система розпізнавання, паролів – що б пропустити правильних трудящих на Київ – мітингувати проти "оскаженілих фашистів" – і не пустити «баламутів», що їдуть на акцію "Вставай Україна!" .

Аваков переконаний, що владі все ж доведеться пропустити прихильників опозиції у Київ.

«А пропустити треба: Полтавська обл – 3000 чол, Сумська 2500, Харківська 3500 … Працівники водоканалів, тепломереж, комунальних служб. Куди ж без вчителів .

Ось таке єднання трудящих. Влада, незважаючи на всю ліберальну розпущеність нашого соціального протесту – боїться!», – впевнений опозиціонер.

Як повідомлялось, 14 травня в кількох районах Києва скоєно напади на інформаційні намети ВО «Батьківщина», в яких розповсюджували запрошення на акцію «Вставай, Україно!» та партійні газети.

13 травня опозиція повідомила, що місцева влада Одеси  намагається примусити працівників бюджетних установ і підприємств до поїздки до Києва на контр-мітинг у відповідь на акцію опозиції 18 травня. Зокрема, голови райадміністрацій Одеської області за допомогою активістів ПР мобілізують вчителів, вихователів, працівників медичної сфери і пошти. Людей залякують звільненнями і позбавленням премій.

Водночас, за інформацією Всеукраїнського комітету "Наступ", подібні дії відбуваються і в інших містах. Так, Партія регіонів готує на альтернативну акцію в Києві приблизно 200 осіб "спортивної статури" з Мелітополя Запорізької області, які мають 18 травня блокувати столичну Європейську площу. З Донецької області, планують також направити у столицю 10 автобусів з людьми.

Нагадаємо, раніше в КМДА повідомили, що з 10 до 19 травня на вулицях Михайла Грушевського та Івана Мазепи (від вулиці Шовковичної до площі Слави включно) триватимуть ремонтні роботи із заміни асфальту.

В опозиції вважають, що таким чином влада намагається перешкодити акції опозиції.

18 травня у центрі Києва має відбутися завершальний опозиційний марш та віче в рамках акції "Вставай Україно!"

Партія регіонів намагається  організувати антифашистський мітинг у відповідь на акцію опозиції 18 травня у Києві.