Комуністи вимагають покарати свободівців, які демонтували пам’ятник Леніну в Охтирці

16 Лютого 2013, 13:38

«Бойовики Мірошниченка вирішили по-своєму розправитися над великою особистістю в історії нашої країни. З ім'ям Леніна пов'язані великі перемоги і досягнення радянської держави, для багатьох поколінь це ім'я було і залишиться в серцях і сподіваннях», – йдеться в заяві.

«Ми, комуністи Сумщини, попереджаємо, що сьогодні ці мерзотники нахабно і безкарно валять пам'ятники, спалюють книги, топчуть і принижують пам'ять мільйонів людей, а завтра будуть знищувати і розстрілювати людей за ідеї та їхні думки, які вони не поділяють», – наголошують комуністи.

За їхніми словами, такими діями «Свобода» «порушила не тільки моральні норми, але й вийшла за правове поле».

У КПУ вважають, що ВО «Свобода» спрямовує свої дії на те, «щоб розпалити в Україні вогнище ненависті, нетерпимості та міжнаціональної ворожнечі».

«Сумський обласний комітет Компартії України висловлює рішучий протест таким діям збожеволілих ультранаціоналістів. Ми вимагаємо від влади притягти до відповідальності і покарати ініціаторів цього свавілля. Ми не дамо глумитися над нашим минулим, сьогоденням і майбутнім», – сказано в заяві.

Як повідомлялося, у місті Охтирка Сумської області місцеві свободівці, разом із народним депутатом України Ігорем Мірошниченком, 15 лютого демонтували пам’ятник Владімірові Леніну.