Міліція не має офіційної інформації про затримання бізнес-партнера Авакова

15 Листопада 2012, 10:39

«На сьогодні немає. Немає офіційної (ынформації по затриманню Гайового – Ред.)», – сказав Галаван.

За його словами, щойно їм надійде офіційна інформація про затримання Гайового, до компетентних органів Італії будуть направлені документи на його екстрадицію.

«Ми отримаємо інформацію, що він затриманий, – направимо туди документи на його екстрадицію. Компетентні органи Італії розглянуть, якщо ухвалять рішення видати, тоді почнеться процес екстрадиції», – зазначив Галаван.

Він додав, що в Україні на арешт Гайового є санкція суду.

Як повідомлялось, ЗМІ повідомили, що 12 листопада в італійському місті Фрозіноне Інтерпол затримав екс-заступника голови наглядової ради ПАО "Інвестор" Геннадія Гаєвого, оголошеного у розшук через справу про незаконну передачу 700 га землі під Харковом..

Згодом Арсен Аваков повідомив, що Гаєвий сам звернувся до органів юстиції Італії, дізнавшись про те, що в Інтерпол надійшли документи з України із проханням оголосити його в міжнародний розшук. За словами Авакова, Гаєвий має намір надати суду докази політичної мотивації переслідування з боку української влади його особисто й компанії "Інвестор".

Нагадаємо, у жовтні римський апеляційний суд своїм рішенням відмовив у екстрадиції до України екс-голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова.

у червні Італійський суд попередньо розглянув справу екс-губернатора Харківщини Арсена Аракова і відмовився обмежувати його свободу на території Італії. Крім того суд також визнав, що кримінальне переслідування Аракова в Україні політично мотивоване.

У січні прокуратура Харківської області порушила справу проти Авакова за підозрою в причетності до незаконного відчуження в 2009 році 55 га землі посадовими особами Харківської обладміністрації та Головного управління Державного комітету земельних ресурсів у області.