У Кличка заявляють, що об’єднана опозиція лише на 30% виконала домовленості про мажоритарників

16 Жовтня 2012, 09:36

"Домовленості, які були досягнуті в ході перегорів, вони, насправді виконані сьогоднішнім з’їздом "Батьківщини" на 30%", – заявив він.

"Це як ми сідаємо грати в шахи, граємо в шахи, але посеред гри, нам кажуть: а ми граємо в преферанс. Де-факто, сталося саме це", – сказав Куренной.

"Ми домовлялись про те, що буде спільна соціологія, соціологічні компанії пропонувались як "Батьківщиною", так і нами – ця соціологія була проведена", – пояснив він.

"Був визначений принцип, а саме: знімаємо ми того кандидата, хто слабший, хто буде заважати перемозі єдиного демократичного кандидата. Ми домовилась про конкретні соціологічні служби. Ми прийшли на переговори з єдиними соціологічними службами", – заявив Куренной.

У свою чергу голова виборчого штабу партії "УДАР" Віталій Ковальчук заявив, що рішення з'їзду об'єднаної опозиції "не задовольнило УДАР".

При цьому він дав зрозуміти, що об'єднаної опозиції не варто розраховувати на приєднання "УДАРу" до угоди до завершення виборчої кампанії.

"Партія "УДАР" буде формувати демократичну коаліцію в Раді VII скликання і не має наміру співпрацювати з Партією регіонів. Але підписувати політичні угоди ми будемо вже після оголошення результатів виборів", – резюмував Ковальчук.

Нагадаємо, 15 жовтня об’єднана опозиція "Батьківщина" зняла з виборів 26 кандидатів-мажоритарників.

Разом з тим "УДАР" зняв 32 кандидатів у 26 мажоритарних округах на користь представників об’єднаної опозиції.

При цьому в "УДАРі"відзначили, що "Батьківщина" не дотрималася базових принципів визначення єдиного демократичного кандидата на окрузі.