Партія «Собор» зняла своїх кандидатів з виборів в Раду за списками

13 Жовтня 2012, 13:16

«Центральний провід партії прийняв рішення рекомендувати з'їзду зняти з виборчих перегонів список «Собору» в зв'язку з тим, що партія не долає 5%-ий бар'єр для проходження у Верховну Раду», – сказав лідер партії, депутат Ради від фракції «Наша Україна- Народна Самооборона» Павло Жебрівський, представляючи делегатам з'їзду проект рішення про відкликання кандидатів.

У підсумку 91 делегат з'їзду проголосував за таке рішення, а 2 делегати утрималися.

При цьому партія закликала інші політичні сили, які вважають себе опозиційними і не долають бар'єр 5% для проходження до Ради, також зняти своїх кандидатів.

За словами Жебрівського, партія закликає тих виборців, які мають намір були голосувати на виборах Ради за «Собор», підтримати інші опозиційні сили з великим рейтингом – партії «Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка», «Всеукраїнське об'єднання« Батьківщина» або «Всеукраїнське об'єднання «Свобода».

Глава партії зазначив, що зняття списку партії з виборів є прецедентом в історії українських виборів.

При цьому «Собор» не має наміру відкликати кандидатів, висунутих від партії у мажоритарних округах.

Серед причин низького рейтингу партії Жебрівський відзначив недостатнє фінансування, відсутність телевізійної агітації, і в зв'язку з цим неможливість представити свої ідеї широкому колу виборців.

Раніше Центральна виборча комісія зареєструвала партійний список з 59 кандидатів від «Собору» на виборах Ради, а також 15 кандидатів від партії у мажоритарних округах. Зокрема, сам Жебрівський балотується в окрузі 63 (Житомирська область).