Закарпатські «регіонали» обурюються підкупом виборців конкурентами

13 Вересня 2012, 13:54

«У Тячівському районі Закарпатської області зафіксовано факт роздачі продуктових наборів від кандидата по мажоритарному округу № 72 Василя Петьовки», – йдеться у листі.

За інформацією УМВС області, вчора, 12 вересня 2012 року, о 19.45 із заявою до райвідділу міліції звернувся мешканець селища Солотвино Тячівського району з заявою про факт роздачі продуктових наборів від одного з кандидатів у народні депутати.

«Зокрема, згідно з заявою, яку подав житель Солотвина, ще 7 вересня о 17.00 депутат Солотвинської селищної ради Василь Она, пенсіонер, мешканець смт Солотвино, на користь кандидата в народні депутати України по мажоритарному виборчому округу № 72 Василя Петьовки роздавав мешканцям смт Солотвино картонні коробки з продуктовими наборами. У коробках, за даними свідків, були по 1 пляшці горілки, вина, олії, 1 пачка рису, муки, цукру, гречки, розчинної кави, 1 рибна консерва», – повідомляють місцеві «регіонали». 

Факт підкупу задокументовано, по ньому триває слідство.

Як повідомлялось, у серпні на Закарпатті зафіксували факт використання праці неповнолітніх для благоустрою міста Хуст, яке відбувається під патронатом та фінансової підтримки брата глави МНС, кандидата у депутати від партії «Єдиний центр». Зокрема, підлітки, яким ще не виповнилося 18 років, залучені до робіт з укладання тротуарної бруківки, яку місту подарував Павло Балога.

Водночас, громадянська мережа «Опора» констатує активізацію використання «чорного піару» та брудних технологій у регіонах. Крім того, результати моніторингу «Опори» засвідчили, що Партія регіонів лідирує за кількістю передвиборчих порушень.

Наприклад, деякі держчиновники агітують за ПР і її кандидатів у робочий час. Крім того, Партія регіонів не просто активно використовує підкуп і адмінресурс, але й афішує ці незаконні дії.

Нагадаємо, опозиція просила Генпрокуратуру розслідувати факт використання працівників системи соціального захисту населення для агітації за Партію регіонів. Так, з держбюджету було виділено близько 400 млн грн на забезпечення роботи 12 тисяч соцпрацівників.