Міліція дозволила Аваківському виданню забрати дані з конфіскованого сервера

31 Серпня 2012, 21:47

Про це повідомив головний редактор видання «Главное» Віктор Алексєєв.

За його словами, представники редакції змогли скопіювати інформацію вчора у другій половині дня.

«Так, вчора нам дали можливість скопіювати. Ми привезли відповідний лист, вони викликали експерта, який простежив, що й куди копіюється, потім було складено про це протокол», – сказав Алексєєв.

За його словами, представники редакції скопіювали на переносний жорсткий диск частину архівів видання, матеріали на новий номер і напрацьовані матеріали на наступні номери.

Алексєєв зазначив, що зриву випуску чергового номеру газети «Главное» не відбулося. За його словами, газета вже віддрукована і завтра буде розповсюджена.

Нагадаємо, Центр медіа-технологій, який видає газету «Главное», заявив про вилучення співробітниками міліції сервера газети 28 серпня під час обшуку в будинку на вулиці Сумській, 88 у Харкові.

У цьому будинку знаходяться офіси банку «Базис», компанії «Інвестор» та інтернет-огляду «Главное», які пов’язують з екс-губернатором Харківщини Арсеном Аваковим.

Головне управління МВС в області 22 серпня порушило справу проти посадових осіб банку "Базис", а також декількох фізичних осіб за підозрою у виведенні в офшори коштів банку в 2010 – 2011 роках за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).