Луценко клопотав за місце у списку опозиції для Гримчака

21 Серпня 2012, 14:47

«Я був  і є переконаним, що об’єднання і оновлення є єдино можливою стратегією для перемоги над ретрототалітарним режимом Партії регіонів і КПУ. Відтак у березні «Народна самооборона» оголосила про приєднання до партії «Батьківщини», – заявив Луценко.

За його словами, продовжуючи цю лінію, він був категоричним противником партійних квот і публічно пропонував, щоб при висуванні кандидатів у депутати об’єднана опозиція запросила до свого списку знакових лідерів громадської думки, а найвідоміших депутатів, зокрема і «самооборонців», виставила на рідних мажоритарних округах.

«Єдиний виняток я просив зробити для Юрія Гримчака, депутата з Донеччини, якому загрожує кримінальне переслідування за активну протидію антиукраїнській харківській угоді», – розповів Луценко.

«Про згадані вами та інші помилки в списку я дізнався після з’їзду. Якби був на волі – напевно, мав би більш можливостей для впливу», – заявив екс-міністр.

«В цілому варто зазначити, що попри недосконалість списків, об’єднана опозиція позбулася одіозних фігур і є єдиною реальною альтернативою правлячій мафії», – зазначив Луценко.

Повний текст інтерв’ю із Юрієм Луценком читайте тут.

Читайте також: Повний передвиборчий список об’єднаної опозиції