Томенко: спікера і віце-спікера можна звільнити лише рішенням Ради

13 Липня 2012, 14:21

"Я почув ідею про те, що якщо написано заяву Литвином або Томенко, і 15 днів бездіяльності, то автоматично вони перестають займати посади … Як можна автоматично перестати бути головою Верховної Ради, президентом чи ще кимось?", – заявив Томенко на прес-конференції в п'ятницю.

Він підкреслив, що існує чітка процедура, визначена в Конституції України і Регламенті Ради про те, що для звільнення спікера і віце-спікера має бути прийняте рішення про звільнення.

"10 або 15 днів чекати, посилаючись на розпорядження трудового законодавства – абсолютно некоректно", – зазначив Томенко.

Нагадаємо, про те, що Литвин може звільнитися без рішення Верховної Ради через 15 днів після подачі заяви про відставку, згідно з нормами Трудового кодексу, заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

4 липня голова Ради Володимир Литвин і заступник голови Ради Микола Томенко подали у відставку через ухвалення парламентом закону про мовну політику.

6 липня Рада відмовилась розглядати заяву Литвина про відставку. Тим часом заяву Томенка депутати внесли до порядку денного.