Литвин про Мартинюка: Для мене цієї людини не існує

10 Липня 2012, 12:26

На запитання, як Литвин оцінює роль Мартинюка в останніх подіях він відповів одним реченням: "Для мене цієї людини не існує".

Також Литвин засуджує свою фракцію, яка проголосувала за мовний законопроект.

«Для мене вчинок фракції – це рана на серці, яка кричить! Я все можу зрозуміти. Я о 8:30 на наступний день зібрав фракцію. Я запитував: «Чому ви мене здали?»Потупили очі… Пояснення одне – ми голосували за розгляд цього питання і не більше того. Я не сприймав і не сприймаю ці аргументи», – заявив Литвин.

Згодом, за словами Литвина, керівник його фракції Ігор Шаров запропонував ще одне тлумачення такої поведінки рідних депутатів, у яке він теж не повірив.

«Тоді з'явилося друге пояснення – керівнику фракції було сказано, що зі мною все погоджено. Я цього теж не сприймаю. А телефон?… А потелефонувати?»- обурився спікер.

Нагадаємо, 3 липня за головування Адама Мартинюка Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому як закон законопроект № 9073 «Про засади державної мовної політики».

19 з 20 депутатів від Народної партії Литвина проголосували за закон про мовну політику, що передбачає можливість офіційного використання в Україні російської мови. За словами Литвина, для нього це стало несподіванкою.

Наступного дня після голосування за мовний закон Литвин подав у відставку. Він заявив, що не має наміру підписувати цей закон через порушення, допущені під час його прийняття.

6 липня Верховна Рада не підтримала внесення до порядку денного питання про відставку спікера Литвина.