Податківці порахували прибутки від Євро-2012

27 Квітня 2012, 03:48

В організації очікують, що основну частину коштів держава отримає від орендодавців.

«Розрахунки зроблені на основі середньої вартості житла, що пропонується в оренду. Вартість помешкання у Києві складає 1100 грн., Донецьку – 450 грн., Львові – 350 грн., Харкові – 360 грн. Кількість футбольних вболівальників та туристів у цей період сягне понад 200 тис. осіб, а отже – значна частина з них орендуватиме житло», – зазначається у повідомленні.

Податківці зазначають, що станом на 1 січня поточного року було зареєстровано понад 85 тисяч осіб, які здійснювали діяльність у сфері готельного бізнесу або надавали в оренду нерухоме майно. З них 52 тис. – фізичні особи-підприємці та 33 тис. – громадяни, які сплатили до бюджету понад 44 млн. грн.

Нагадаємо, у квітні Антимонопольний комітет почав перевірку цін на готельні послуги в містах, які приймають Чемпіонат Європи 2012 року.

Як повідомлялося раніше, за словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, уряд зробить все необхідне для зниження цін на готелі під час чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Зазначалося, що як крайній захід може бути введено державне регулювання на надання готельних послуг на той час, коли проходитиме чемпіонат Євро-2012.