В ЄС під час Євро-2012 готуються висловити протест проти ситуації в Україні

26 Квітня 2012, 07:50

“Майбутній Чемпіонат Європи з футболу в Україні та Польщі має бути символом спільної долі країн-членів ЄС та їхніх сусідів. Для цього європейські політики та національні футбольні асоціації повинні не закривати очі на недемократичний розвиток в Україні. Спорт не може забувати про політичну ситуацію. Якщо Тимошенко та інші політики залишаться в ув’язненні, чемпіонат має бути використаний як можливість висловити протест”, – зазначила Хармс.

Як повідомлялося раніше, в України можуть відібрати право на проведення чемпіонату Європи з футболу. Таку думку в коментарі Тижню висловив директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

Нагадаємо, 20 квітня екс-прем'єр Юлія Тимошенко оголосила голодування. В той же час на думку німецьких депутатів, голодування Тимошенко повинно мати наслідки для Євро-2012. Про це, зокрема, заявив заступник голови фракції ХДС / ХСС в Бундестагу Арнольд Фаатц. "Я думаю, що дії проти Тимошенко є абсолютно неадекватними та поза межами законності", – сказав він в коментарі Die Mitteldeutsche Zeitung.