Прага протестує проти заходів жорсткої економії

21 Квітня 2012, 19:14

Акцію організували профспілки та громадські організації. За їх даними, в марші взяли участь близько 100 тис. робітників, службовців, пенсіонерів, студентів з різних регіонів країни. До них приєдналися і прихильники опозиційних соціал-демократів.

Звучали вимоги відставки правоцентристського коаліційного уряду на чолі з прем'єром Петром Начесом і проведення дострокових виборів. Присутні несли плакати з гаслами проти заходів жорсткої економії, в рамках яких уряд планує реформувати пенсійні програми та програми у сфері охорони здоров'я.

Акція стала частиною широкої кампанії чеських активістів під назвою "Зупинити уряд".

Прем'єр-міністр країни Петро Начес заявив, що поважає право людей на висловлення своєї думки, але підтримує реформи уряду. Останній, зокрема, вводить заходи економії, аби повернути показник бюджетного дефіциту до показника, нижче 3% від ВВП.

Нагадаємо, на початку квітня чеські хакери оприлюднили персональні дані лідера Громадянської демократичної партії, прем’єр-міністра Чехії Петра Начеса, серед яких три мобільні номери, на знак протесту проти ратифікації Міжнародної торгівельної угоди з боротьби із контрафактною продукцією (ACTA)