«Батьківщина» терміново скликає з’їзд і обіцяє цікаву заяву

28 Березня 2012, 21:35

Він зазначив, що перед з'їздом стоїть кілька завдань.

«По-перше, ми повинні продемонструвати єдність і бойовий дух партії, незважаючи на те, що наш лідер Юлія Тимошенко перебуває в катівнях режиму», – сказав Пашинський.

По-друге, на з'їзді будуть внесені технічні зміни до статуту, у зв'язку з новим законом про вибори.

«Враховуючи «особливо тепле» ставлення Міністерства юстиції до нашої партії, ми повинні прибрати всі моменти, в яких Мін'юст може угледіти двозначність», – повідомив депутат.

По-третє, на з'їзді буде анонсовано обговорення передвиборчої програми партії.

«Проект програми складали експерти, і він вже обговорювався в обласних організаціях. Але оскільки «Батьківщина» претендує на об'єднавчий центр опозиції, то ми вважаємо, що передвиборна програма повинна пройти широке громадське обговорення», – зазначив Пашинський.

За його словами, на з'їзд будуть запрошені політичні соратники «Батьківщини».

«І я не виключаю, що після закінчення з'їзду вийде у світ цікава заява, підписана і нашими політичними партнерами, про майбутнє форматі виборчої кампанії», – сказав він.

Як зазначив Пашинський, список кандидатів в депутати на з'їзді затверджуватися не буде, це буде зроблено пізніше.

Як повідомлялося, 20 березня Юлія Тимошенко, після програшу опозиційних кандидатів на довиборах мера Обухова, ще раз закликала опозицію об’єднатися.

Нагадаємо, Комітет опору диктатурі створив Узгоджувальну комісію, яка формуватиме єдиний список кандидатів в народні депутати по одномандатних виборчих округах від об’єднаної опозиції.

Раніше перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов заявляв, що єдиний список від опозиції на парламентських виборах очолить Юлія Тимошенко.