Арбузов: вкладники Ощадбанку СРСР отримають компенсації без проблем

17 Березня 2012, 05:55

«Однозначно, люди матимуть право вибору. Ті, хто захоче зняти готівкою, вони зможуть зняти їх готівкою», – відзначив Арбузов.

Також він вважає, що здійснення компенсацій за вкладами Ощадбанку СРСР не вплине на курсову політику Нацбанку.

«Виплати, які відбудуться, не вплинуть на стан курсової політики, тому що, перш за все, потрібно дивитися на платіжний баланс. А з надмірною ліквідністю ми знаємо, як працювати», – сказав голова НБУ.

При цьому, на його думку, питання про те, звідки візьмуть гроші на компенсації, потрібно задавати Міністерству фінансів, а не Нацбанку.

«Моє завдання – організувати роботу, а міністр фінансів, думаю, відповість, звідки уряд візьме гроші», – наголосив голова НБУ.

В той же час, Національний банк України планує запровадити спеціальні картки для виплати населенню компенсацій за вкладами Ощадбанку СРСР. 

Нагадаємо, 7 березня президент Віктор Янукович доручив уряду забезпечити виплату українцям компенсації за вкладами Ощадбанку СРСР в розмірі 1 тис. грн, яка не була виплачена при колишньому уряді, до кінця цього року. В цілому кількість громадян, які мають отримати відшкодування, становить близько 6 млн осіб.