Податкова: кількість отримувачів ПДВ «автоматом» може зрости вдвічі

5 Березня 2012, 19:42

«Бізнес вже переконався у зручності та сучасності сервісу, який дозволяє отримувати компенсацію податку на додану вартість оперативно, прозоро, без перешкод. І сам докладає зусиль, аби увійти до числа тих, хто має на це право. Зокрема, 665 підприємствам залишилося зробити тільки один крок – підвищити зарплату своїм працівникам», – йдеться у повідомленні.

За інформ ацією податківців, минулого року 326 платників «автоматом» отримали на рахунки 15,9 млрд грн. Половину цієї суми отримали іноземні компанії з європейськими інвестиціями.

У 2012 році в автоматичному режимі 290 підприємств вже отримали 4,2 млрд грн.

Як повідомлялось, за офіційними даними, у січні – вересні 2011 року ПДВ було повернуто на загальну суму 31 881 млрд грн. З них в автоматичному режимі – 215 підприємствам на суму 9,88 млрд грн, із яких 3,8 млрд грн припало на підприємства Донецької області.

Нагадаємо, 21 лютого Американська торговельна палата в Україні заявила про необґрунтований фіскальний тиск на підприємства з боку податківців, і звернулася до уряду України з проханням вжити заходів на законодавчому рівні для захисту прав платників податків.

У заяві відзначається, що провідні українські експерти, що об'єдналися в рамках Комітету з питань податкової політики Американської торгівельної палати, продовжують наголошувати, що методи, які використовує Державна податкова служба України задля забезпечення додаткових надходжень до державного бюджету, є неприйнятними, суперечать закону та будуть і надалі негативно позначатися на позиції України у впливових міжнародних рейтингах.