Ющенко проігнорував відкриття “Олімпійського”

10 Жовтня 2011, 07:42

Про це йдеться у статті "Футбола полная чаша" у газеті "Коммерсант-Украина".

Разом з тим, екс-президент Віктор Ющенко був запрошений на святкування, але запрошенням знехтував, пише видання. Офіційно про відкриття стадіону оголосив нинішній глава держави Віктор Янукович, якого перед цим освистали.

Дві тисячі квитків на відкриття "Олімпійського" розіграли в лотерею, ще 5 тис. були розпродані в касах за 800 грн. На вулиці 8 жовтня безкоштовні квитки швидко розходилися за 150-250 грн.

Учням, студентам і працівникам бюджетної сфери по всій країні місцева влада роздала близько 40 тис. запрошень, в тому числі 15 тис. у Києві. Однак, нагадаємо, що столичні студенти заявили, що отримали лише близько 9-10 тисяч запрошень.

Всього, як зазначає видання, на відкритті НСК були присутні майже 60 тис. глядачів.

Також відзначається, що "на стадіоні були завершені далеко не всі роботи". "Подекуди відсутні ліхтарі, і поле висвітлювали лампи, закріплені на будівельних кранах. У ресторані, розташованому неподалік від VIP-зони, працював лише бар, а пильний кухонний прилавок був нашвидку затягнутий поліетиленовою плівкою. Позаду нього виднілися залишки будівельного сміття", – пише видання.

Рішення про реконструкцію НСК "Олімпійський" було прийнято в 2007 році, після того як Україна і Польща виграли конкурс на проведення Євро-2012. На стадіоні планується провести фінальний матч чемпіонату.

Реконструкцію оцінили в 1,5 млрд грн, а завершити її планували 10 червня 2010 року. Після цього Кабінет міністрів неодноразово переглядав кошторис будівництва: наприкінці 2008 року вона була збільшена до 2,12 млрд грн, в квітні 2010 року – до 3,26 млрд грн.

За даними віце-прем'єра-міністра інфраструктури Бориса Колесникова, остаточна вартість реконструкції НСК "Олімпійський" склала від 4,5 млрд до 4,6 млрд грн.