В Луганську вже готуються до приїзду Кіріла. Обіцяють перекрити центр міста

12 Вересня 2011, 22:02

Нагадаємо, 14 і 15 вересня на запрошення Луганського міськвиконкому Луганськ відвідає Патріарх Кіріл.

За словами Ткаченка, Патріарх Кіріл прибуває в аеропорт «Луганськ» 14 вересня о 18.00. У цей день планується зустріч з пресою і відвідини Володимирського кафедрального собору.

15 вересня о 9.30 на Театральній площі Кіріл проведе Божественну літургію. Також заплановано покладання квітів до Пілону слави та могили Невідомого солдата. Крім того, Патріарх відвідає місце будівництва храму на честь ікони Божої матері Розчулення (на території Луганської обласної дитячої лікарні).

«15 вересня з 7.00 по вул. Радянській для приватного транспорту буде заборонено рух. Буде їздити тільки громадський транспорт. А з 11.00 до 14.00 рух по Радянській буде повністю перекрито», – уточнив начальник міського управління транспорту Андрій Андрєєв.

За інформацією Ткаченка, на Театральній площі збереться близько 15 тисяч осіб.

«Візит Московського Патріарха в регіони – велика рідкість. Тому з самого ранку до Луганська будуть приїжджати паломники і з сусідніх областей», – зазначив заступник мера.

Останній раз Патріарх Кіріл відвідував Україну наприкінці липня – він приїжджав із триденним візитом до Києва. У цьому році Кіріл вже побував у Чорнобилі, Харкові та Донецьку.

Позначки: