Коморовський попередив Януковича, що суд над Тимошенко може закрити ЄС для України

31 Серпня 2011, 09:59

Відповідну заяву він зробив у ході зустрічі із Президентом Віктором Януковичем 30 серпня.

"Україна доклала серйозних зусиль і має серйозні досягнення на шляху до участі в процесі європейської інтеграції, але з'являються також перешкоди, і цією перешкодою, безсумнівно, є процес пані Юлії Тимошенко, який у Європі, у багатьох країнах сприймається як процес політичного, а не кримінального характеру, що руйнує імідж України", – сказав він.

На думку Коморовського, українська влада повинна взяти до уваги міжнародну думку і зробити все можливе, щоб цей процес не виглядав як політична помста опозиційному конкурентові.

При цьому Коморовський зазначив, що важливим аспектом справи Тимошенко є той факт, що мова йде про невигідні для України газові угоди 2009 року.

"Українська сторона, Президент України підносить дуже важливий аспект цієї справи, який не варто недооцінювати, оскільки мова йде про дуже невигідні для України, але вигідні для Росії газові контракти", – сказав Коморовський.

Президент Польщі підкреслив, що Польща є другом України й саме тому її турбує ця справа.

Нагадаємо, 30 серпня Янукович перебував у Польщі з візитом. Зазначимо, що  візит Януковича до Польщі став його першою зустріччю з ким-небудь із західних лідерів після затримання екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Сторони мали намір обговорити арешт Тимошенко.

Раніше Польща висловлювала думку, що арешт є занадто радикальним запобіжним заходом для Тимошенко