У Тягнибока заявляють, що міліція хоче заборонити усі акції “Свободи” у Львові

28 Травня 2011, 18:57

За її даними, про це свідчать листи за підписом начальника Львівського міського управління Головного управління МВС України у Львівській області Станіслава Броневицького на адресу Львівської міської ради.

"Водночас керівник львівської міліції поширює неправдиву інформацію у ЗМІ, буцімто міліція лише вимагає "упорядкувати" акції "Свободи", – сказано у повідоленні.

"Насправді, МВС вимагає заборонити безстрокову акцію протесту з вимогою звільнити політв'язнів біля Львівського СІЗО на вул. Городоцькій, де утримують трьох депутатів-свободівців, яка розпочалася 26 травня 2011 року", – зазначають у партії.

Крім того, МВС, погрожуючи кримінальною відповідальністю, вимагає від міської ради заборонити Марш захисту українців, що має пройти у Львові 29 травня 2011 року о 17.00 від пам'ятника Степанові Бандері до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Нагадаємо, після сутичок у Львові 9 травня були заарештовані депутати Самбірської районної ради від ВО "Свобода" брати Михайло та Володимир Коваліви,

20 травня був затриманий депутат Пустомитівської районної ради від "Свободи" Степан Підкуймуха. Проти нього порушено кримінальну справу.

Крім того, у Росії на робочому місці через події у Львові був затриманий Роман Семчій.

Також 25 травня Личаківський районний суд міста Львова виніс рішення про адміністративний арешт двох членів "Свободи" – Назарія Семчія – брата депутата Львівської міськради Михайла Семчія – та його помічника Олега Новоставського.